Recull de premsa i documents

Manuel Cusachs i Corredor, periodista i historiador mataroní, ha escrit “Cementeri dels Caputxins”. La publicació ha estat possible gràcies al mecenatge i la col·laboració de Cementiris Metropolitans CGC, Serveis Funeraris Integrals, i la funerària Cabré Junqueras.

manuel-cusachsEl secretari del Museu Arxiu de Santa Maria era la persona més idònia per parlar sobre “Cementiri dels Caputxins”. La publicació d’Els cementiris de Mataró (1982) facilità la feina de futurs estudiosos. Salicrú sempre ha insistit en la necessitat de fomentar el coneixement històric dels cementiris, i aprendre a valorar-los com espais de recolliment i serenor.

El llibre de Manel Cusachs compleix aquesta funció. Aconsegueix explicar pedagògicament la història gairebé bicentenària del cementiri. Hem de suposar que la seva inauguració, l’any 1817, fou llargament esperada pels mataronins. Dels 249 enterraments fets l’any 1819, 208 es feren en el Cementiri dels Caputxins. Després de la breu ocupació dels francesos durant el trienni liberal, en què prohibiren temporalment enterrar-hi persones, tornà a esdevenir el gran cementiri de Mataró.

portada-llibre

Podeu descarregar-vos el llibre en format pdf (12Mb)